Ken jij iemand die het verschil heeft gemaakt voor jou?

By februari 20, 2016 maart 16th, 2016 Inspiratie

Brad  Meltzer (een bekende Amerikaanse auteur) vertelt hier o.a. het verhaal van Miss Spicer, degene die hem aanspoorde te schrijven. Meltzer stelt de vraag wat er in jouw eigen overlijdensbericht zou moeten komen te staan en vertelt dat de nalatenschap van belang is; wat heb je nou voor iemand betekend in het leven? Na het zien van dit filmpje besloot ik meteen mijn tekenleraar van de middelbare school op het internet op te zoeken en een mailtje te sturen. Waarvan akte!Ik deed de HAVO en wist dat ik met het vakkenpakket wat ik had gekozen (Nederlands, Engels, Economie I en II, Geschiedenis en het laatste vak kan ik mij niet eens herinneren…) niet de meest voor de hand liggende vervolgopleiding ging doen. De kunstacademie leek mij wel wat, maar eenmaal een open dag bezocht te hebben, viel dat voor mij af.

Grafisch Lyceum Rotterdam

En toen was daar meneer Stam. Meneer Stam was mijn tekenleraar, en toen ik 4-5 HAVO deed volgde ik samen met een schoolvriend extra tekenlessen bij hem, omdat we dat leuk vonden. Dat soort vakken werden bij ons op school helaas niet gegeven in de bovenbouw. Dat tekenen ging mij nou niet fantastisch af, maar ik had er wel plezier in! Meneer Stam spoorde mij aan om eens een kijkje te gaan nemen op de grafische school. En na het bezoeken van de open dag van het Grafisch Lyceum Rotterdam wist het gelijk: dit wilde ik gaan doen!

Ik ben zo blij dat meneer Stam mij toen attendeerde op het bestaan van deze school. Stel dat hij dat niet had gedaan… Nu, 20 jaar later ben ik zo blij met dit vak!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ik hou je op de hoogte als er nieuwe projecten zijn afgerond of als ik een blog heb geschreven dat de moeite waard is om te delen. 

Ja leuk! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief :-D