06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Ontwikkeling Visual Identity

CVO Accent

Hoe kunnen we met onze uitstraling het gevoel van trots van onze leerlingen en medewerkers laden? Deze vraag van CVO Accent leidde tot de ontwikkeling van een compleet nieuwe visual identity, inclusief een nieuw logo, proposities van de verschillende scholen, schrijfstijl, foto’s, website en vele andere producten.

Opdracht

CVO Accent wilde een bijpassende huisstijl ontwikkelen die past bij het praktijk- en persoonsgerichte onderwijs. Een huisstijl die de verbinding laat zien tussen de verschillende onderdelen, maar wel voldoende ruimte biedt voor de unieke kenmerken van ieder onderdeel. Want iedere locatie is anders, maar ook ieder onderdeel van Accent is anders en spreekt andere doelgroepen aan. Daarnaast wilde CVO Accent een duidelijkere profilering en proposities van de scholen.

Realisatie

  • Ontwikkeling van een compleet nieuwe huisstijl en een nieuw logo voor ieder onderdeel (met het accent op A: Aandacht, Ambitie en Arbeid).
  • Ontwikkeling van proposities van ieder onderdeel (USP), pay-off ‘Haal het beste uit jezelf’ voor praktijkonderwijs, ‘Geef kleur aan je toekomst’ voor vso en doorvertaling in teksten.
  • Ontwikkeling, vullen en bijhouden van de websites voor CVO Accent, Accent praktijkonderwijs en Accent vso in WordPress.
  • Fotografie van leerlingen in actie op verschillende locaties en stagelocaties.
  • Realisatie van diverse middelen, zoals de stationery (briefpapier, visitekaartjes, e.d.), banners, vlaggen, (digitale) formulieren, flyers, brochures, schoolgidsen etc.

Tot slot

Hiermee hebben we CVO Accent een compleet nieuw gezicht gegeven. Met een laagdrempelige, eigentijdse en stoere uitstraling. Design, tekst en foto’s laden in alle uitingen de kernwoorden van Accent: welkom, diversiteit, persoonlijke aandacht, betrouwbaar en betrokken. Door dit consequent door te voeren, dragen alle middelen bij aan een eenduidige beeld in de markt en aan een sterk imago.
Opdrachtgever
CVO Accent

Branche
Onderwijs

Locatie
Rotterdam
Hoogvliet
Capelle a/dIJssel

Website 
cvoaccent.nl
accent-vso.nl
accent-praktijkonderwijs.nl
Producten
Autobestickering
Boek
Brochure
Certificaten
Flyer
Huisstijl
Interactieve pdf formulieren
Jaarplan
Formulieren
Logo
Map
Nieuwsbrief
Online visual design
POS materiaal
Powerpoint presentaties
Projectcommunicatie
Rapport
Schoolgids
Schoolplan
Signing
Bewegwijzering binnen
Stationery
Uitstraling interne restaurants
Visual content
Visual design
Visual identity
Website
Disciplines
Art-direction
Beeldredactie
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Interactie ontwerp
Interieurontwerp
Social Media
Strategie
Tekstschrijven
Vormgeving
Webdesign
Webdesign en bijhouden (Wordpress)
Webredactie

Over de organisatie
Accent heeft ongeveer 1.100 leerlingen verdeeld over 4 scholen voor praktijkonderwijs en 2 scholen voor vso. Daarnaast verzorgt Accent op 3 locaties avondonderwijs. Alle 240 collega's van Accent staan dagelijks klaar om de leerlingen steeds zelfstandiger hun weg te leren vinden in de maatschappij.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram