06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

ESG strategie tot 2030

Syntrus Achmea

Syntrus Achmea kiest voor duurzame investeringen met financieel én maatschappelijk rendement. Een goed beleid op het gebied van ESG (Environmental, Social en Governance) is daarbij onmisbaar en om dat vorm te geven wilde Syntrus graag een boekje dat meer vertelt over de gekozen ESG Strategie ‘Beleggen met Betekenis’.

De 5 pijlers waar Syntrus mee werkt

Het boekje met de ESG strategie tot 2030 heb ik ontworpen binnen de huisstijl van Syntrus. Daarbij waren de 5 pijlers leidend voor de opbouw. 
  1. Positieve impact op de samenleving
  2. Beste investment manager in Nederland
  3. Beste werkgever
  4. Aantrekkelijk en duurzaam vastgoed
  5. Duurzame hypotheekverstrekker

Beeldend maken met illustraties

Door gebruik te maken van een zeer beeldende / uitgebreide illustratie kun je alle kanten op. Het leverde een herkenbaar en goed te gebruiken look and feel op voor deze strategie.

Alle kleuren komen goed naar voren en worden door het gehele boekje gebruikt bij de pijlers van de ESG strategie. De strategie zelf is leidend voor de inhoud, en het is altijd een wisselwerking om alles duidelijk te laten communiceren met elkaar.

Betrokkenheid stakeholders

Om stakeholders te betrekken bij dit duurzaamheidsbeleid, heeft Syntrus Achmea in het najaar van 2019  een summit georganiseerd waar deze nieuwe ESG-strategie centraal stond en het boek met de strategie (link) is uitgedeeld. 

‘Beleggen met Betekenis’ is ook in het Engels uitgegeven.

Sustainable Development Goals

In 2015 zijn door de 193 lidstaten van de Verenigde Naties 17 wereldwijde doelstellingen (Sustainable Development Goals) vastgesteld om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.

Syntrus Achmea wil als investment manager samen met beleggers een bijdrage leveren aan deze ambitieuze doelstellingen. Ze hebben daarom in 2017 een selectie gemaakt van de Sustainable Development Goals waaraan zij de komende jaren zullen gaan werken. 


Door de uitvoering van het ESG beleid werkt Syntrus Achma aan deze vijf Sustainable Development Goals en de geformuleerde doelstellingen:

  • 3. Goede gezondheid en welzijn
  • 7. Betaalbare en duurzame energie
  • 11. Duurzame steden en gemeenschappen
  • 12. Verantwoorde consumptie en productie
  • 17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken
Opdrachtgever
Syntrus Achmea Real Estate & Finance
(i.o.v. UpCycle Consultancy)

Branche
Vastgoed

Locatie
Amsterdam 

Website
syntrus.nl
Disciplines
Art-direction
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Vormgeving
Over de organisatie
Syntrus Achmea Real Estate & Finance financiert, ontwikkelt en belegt in vastgoed en hypotheken in opdracht van pensioenfondsen en andere institutionele beleggers zoals verzekeraars en charitatieve instellingen. In totaal beheren zij € 37,4 miljard voor 70 klanten. Zij kiezen bewust voor duurzame investeringen met financieel én maatschappelijk rendement. 

UpCycle Consultancy is een onafhankelijke strategische partner en denktank op het gebied van verantwoord ondernemen. UpCycle levert oplossingen voor vastgoedbedrijven wereldwijd. Deze bedrijven worden ondersteund om duurzaamheid te implementeren op elk niveau in de organisatie.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram