06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Ontwikkeling visual identity

1320 project- en omgevingsmanagement

1320 project- en omgevings-management

1320 is een overkoepelende naam voor twee verschillende bedrijven; 1320 projectmanagement en 1320 omgevingsmanagement. Het dorp Numero Dertien in de Groningse veenkoloniën staat hier centraal, want dat is waar de eigenaren (broer en zus) zijn opgegroeid, op nr 20. De vraag was om een logo en een huisstijl te ontwikkelen dat zowel zakelijk als verbindend is.

Beeldmerk 1320

Het nummer 1320 is de overeenkomst tussen de twee bedrijven en dat mag er dus uitspringen. Door de lijnen in de cijfers geeft het beweging en verbinding weer. De dichte delen van een cijfer geven een basis en de verschillende factoren weer, die samen een geheel vormen.

De vlakken (de diensten) kunnen apart worden ingezet en/of laten samenkomen dm.v. de lijnen. Ze sluiten op elkaar aan, vormen een geheel en zijn in beweging.

Kleuren en looks

Alhoewel het een gezamelijke basis heeft moesten de twee bedrijven wel totaal anders zijn qua kleur. De warme grijze kleur verwijst naar de gezamelijke basis, de veengrond.

De kleuren geel en blauw passen naadloos bij deze warme basis. Het is niet te fel, niet mat, en geeft wel net even die andere look: zakelijk, onderscheidend, herkenbaar, modern, vintage / industrieel.

Praktisch gebruik huisstijl

Bij de ontwikkeling van een huisstijl houd ik altijd rekening met hoe het gebruikt gaat worden en of ik items kan aanreiken waardoor de opdrachtgever zelf ook aan de slag kan om verdere stappen te maken. Bij 1320 was ook de wens om een font te gebruiken in de huisstijl die beschikbaar is bij Google-fonts, zo worden de rapporten opgemaakt in de juiste look and feel.

Huisstijlhandboek

Bij alle huisstijlen die ik ontwikkel maak ik een huisstijlhandboek; hierin staat alle onderdelen die nodig zijn om zelf aan de slag te kunnen. Denk aan: logogebruik, fonts, kleuren, ava etc. Zo'n huisstijlhandboek geeft een duidelijk overzicht van wat er is en hoe je het kunt gebruiken. 
Opdrachtgever
1320 Omgevingsmanagement
1320 Projectmanagement

Branche
Zakelijke dienstverlening

Locatie
Rotterdam 
Groningen
Producten
Huisstijl
Logo
Online visual design
Rapport
Stationary
Visual content
Visual design
Visual identity

Disciplines
Art-direction
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Vormgeving
Over de organisatie
Marjolein Doevendans is breed inzetbaar als omgevings- of planproceduremanager of vergunningencoördinator. Zij heeft ervaring met projecten in infra en waterbouw, met name in start-up en realisatie fase. Marjolein is iemand die de verbinding zoekt tussen overheid en aannemer.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram