CVO ACCENT | HUISSTIJL

ONDERWIJS | ROTTERDAM 

CVO Accent bestaat uit vier onderdelen:

  • Accent Praktijkonderwijs: Praktijkonderwijs voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Praktijkonderwijs is een reguliere vorm van voortgezet onderwijs voor jongeren voor wie het vmbo te hoog gegrepen is. Het onderwijs is gebaseerd op 4 domeinen: werken, wonen, vrije tijd en burgerschap.
  • Accent VSO: Voortgezet speciaal onderwijs (VSO) op 2 locaties in Rotterdam Noord en Zuid. Met een veilige leeromgeving, een rijk lesprogramma en een gedreven schoolteam worden de leerlingenstap voor stap voorbereid voor op een kleurrijke toekomst en een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de maatschappij.
  • Accent Avondonderwijs: Avondonderwijs voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking, leerachterstand of laaggeletterdheid. Zij leren praktische, sociale en theoretische vaardigheden die helpen om regie over het eigen leven te voeren en actief deel te nemen aan de maatschappij.
  • Accent Onderwijsondersteuning: Dit is het expertisecentrum voor advies, diagnostisch onderzoek, training en begeleiding van leerlingen, docenten en ondersteuningsteams en schoolmanagement. Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen een beroep doen op de deskundigen van het expertisecentrum.

www.cvoaccent.nl

Praktijkonderwijs is een reguliere vorm van voortgezet onderwijs voor jongeren voor wie het vmbo te hoog gegrepen is. Het onderwijs is gebaseerd op 4 domeinen: werken, wonen, vrije tijd en burgerschap.

Landelijk erkend schooldiploma

Onder andere het RTL Nieuws maakte een item over scholieren die in het praktijkonderwijs voortaan een landelijk erkend schooldiplomakrijgen. Onderwijsminister Arie Slob heeft onlangs bekend gemaakt dat hij het diploma voor praktijkonderwijs in de wet gaat vastleggen. Ook de leerlingen van Accent Delfshaven zijn daar heel blij mee. lees meer

Accent Delfshaven was ook op het RTL NIEUWS van 4 december 2018, het item start op 3:07 min.
Bekijk het nieuwsitem

Ik vind de website SUPER MOOI geworden. Overzichtelijk, duidelijk en heel toegankelijk voor de doelgroep en andere belanghebbenden. Heel veel complimenten voor jullie!

Jacqueline Bevaart, algemeen directeur CVO Accent

Wat een mooie site! Het is een enorme stap als deze site in de lucht gaat. Echt iets om trots op te zijn en enorm toegankelijk.

Coen van Noordwijk, vestigingsdirecteur Accent Delfshaven

Ik vind de nieuwe website ook een enorme verbetering. Duidelijke navigatie en een professionele vormgeving en uitstraling. Modern logo, goede kleuren. Kortom: een website om mee voor de dag te komen!

Ron van Rossum, teamleider Accent Onderwijsondersteuning
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ik hou je op de hoogte als er nieuwe projecten zijn afgerond of als ik een blog heb geschreven dat de moeite waard is om te delen. 

Ja leuk! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief :-D