06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Boek 'Wijk van de toekomst'

Woonstad Rotterdam

Voor de woningcorporatie Woonstad Rotterdam heb ik het boek 'Wijk van de toekomst' vormgegeven. In dit boek wordt beschreven over het toekomstbestendig maken van de wijk Prinsenland Het Lage Land, een gebied met meer dan 21.000 inwoners aan de oostkant van Rotterdam. 

Een boek met vele lagen

Het moest een boek worden met vele lagen. Niet alleen het project komt naar voren; ook de successen, de lessen (8 tips), een tijdlijn, vijf thema’s uit de integrale wijkaanpak, quotes van de voormalige directeur Maria Molenaar, plus interviews. En dat alles in een logische opmaak. 

Genoeg om mee aan de slag te gaan en er een leesbaar geheel van te maken! Een hele uitdaging, en goed gelukt. Het 84 pagina's tellende boek is een compleet verhaal geworden, waar je op een luchtige manier doorheen leest. Zien? Je kunt het boek online bekijken.

Hoe Prinsenland Het Lage Land toekomstbestendig wordt

Vier jaar lang werkt Woonstad Rotterdam samen met partners aan het toekomstbestendig maken van Prinsenland Het Lage Land. Dat gebeurt op een heel andere manier dan tot dusver gebruikelijk is. Deze integrale en vernieuwende wijkaanpak wordt een leerzame ontdekkingsreis. Met successen om te vieren. En lessen om te delen. In het boek staan dan ook 8 tips voor succesvol integraal wijkgericht werken. 

Het boek is uitgedeeld tijdens het ‘Stadsdebat 2021: ‘Een duurzame toekomst begint in de wijk!’, waar ze in gesprek gingen over de nieuwe manieren van wijkaanpak. Dit was tevens het officiële afscheid van Maria Molenaar als voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam. 

De boodschap duidelijker maken

Door gebruik te maken van plattegronden, korte overzichtjes en het uitlichten van key facts, wordt een tekst leesbaarder. De boodschap komt duidelijker over. Ik noem het altijd 'het uit elkaar halen' van informatie, ik laat op een andere manier de informatie laten zien en dat zorgt uiteindelijk voor een prettige look and feel.
Opdrachtgever
Woonstad Rotterdam

Branche
Vastgoed

Locatie
Rotterdam

Website
woonstadrotterdam.nl
Producten
Boek

Disciplines
Art-direction
Beeldredactie
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Vormgeving
Over de organisatie
Woonstad Rotterdam is een, zoals de naam al doet vermoeden, een Rotterdamse woningcorporatie. Zij hebben meer dan 60.000 ruimten in beheer.

Je kunt bij ze terecht voor een sociale huurwoning, koopwoningen of een bedrijfsruimte. Ze bouwen en beheren goede en duurzame woningen, voor iedereen die aangewezen is op de sociale woningmarkt.

Wat ik erg leuk vind aan deze organisatie is dat eigenlijk alle medewerkers die ik spreek zo onwijs betrokken zijn in wat ze doen én in wat ze kunnen betekenen voor de Rotterdammer en de stad.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram