06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Ontwikkeling visual identity

Conceptstore Het Meesterwerk

Deze conceptstore van Stichting Het Meesterwerk bevindt zich in winkelcentrum de PicassoPassage, in Capelle Schollevaar. Het is meer dan een winkel; hier kun je  handgemaakte, lokale artikelen kopen, er is een koffiecorner, een terras en een vergaderruimte die je kunt huren. 

Voor deze conceptstore heb ik het logo gemaakt en een huisstijl op basis van beelden die ter inspiraties waren aangeleverd met een bepaalde interieurstijl, daarbij moest het logo van Het Meesterwerk aansluiting vinden.

Ontwerp logo 

Een ontwerp voor een logo en een huisstijl valt of staat eigenlijk door de keuze van een font, een lettertype. Dat is altijd het eerste dat ik onderzoek en waar ik de knoop doorhak.

Door de letter M en de letter W identiek te maken aan elkaar krijg je een aparte uitstraling. Hoe je dit logo ook bekijkt, van voor naar achter of andersom, of van boven naar onder en andersom; het blijft de M en de W aanduiden. 

Letters en kleuren die matchen in het ontwerp

Door het kiezen van een font ga je voor een bepaalde ontwerpstijl. En bij die ontwerpstijl is het ook belangrijk dat de kleuren die je uitzoekt matchen. Bij deze industriële letter (hoekig en stevig) past de oude groene kleur die je tegenkomt in oudere gebouwen heel goed. Een beetje een grijsgroen, niet te fel, zacht, maar wel met een duidelijk statement. 

Daarbij is het dan de uitdaging om passende kleuren te vinden die aansluiten én ook anders zijn. Zelf vind ik het juist tof om een niet gebruikelijke kleurencombinatie te gebruiken, zo heb je ook meteen iets onderscheidends. Het moet natuurlijk niet te saai worden, het moet eruit springen en opvallen!

Levensecht leren op Accent Praktijkonderwijs Capelle

Leerlingen van Accent Praktijkonderwijs Capelle leren en werken in deze winkel. Docent Renee van der Spoel en directeur Erik Roth bedachten het en ontwikkelden samen met het team deze vorm van levensecht leren.

De conceptstore is maar liefst 260m2 en hier leren de leerlingen alles in de praktijk. Leerlingen kunnen hier hun barista-diploma halen of een diploma voor verkoop-, en winkelmedewerker-, en kassamedewerker.
Opdrachtgever
CVO Accent 
Stichting Het Meesterwerk is onderdeel van Accent Praktijkonderwijs Capelle.

Branche
Onderwijs / Retail

Locatie
Capelle a/d IJssel

Website
cvoaccent.nl
Producten
Huisstijl
Logo
Visual design
Visual identity

Disciplines
Art-direction
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Vormgeving
Over de organisatie
Accent geeft praktijkonderwijs, vso en avondonderwijs, hier leren jongeren vooral door praktijkervaringen op te doen. Leerlingen ontdekken hier hun eigen talenten en mogelijkheden. Daarnaast leren ze verschillende praktische (werknemers)vaardigheden om hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid te vergroten.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram