06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Ontwerp Strategisch Perspectief

Unicoz Onderwijsgroep

Unicoz is een onderwijsgroep in Zoetermeer die onderwijs biedt aan 8500 leerlingen verdeeld over 25 scholen. De Unicoz-scholen bieden een veilige en uitdagende leeromgeving en iedere school heeft zijn eigen identiteit, sfeer en kernkwaliteiten. 

Voor Unicoz heb ik de stijl van het Strategisch Perspectief ontworpen. Deze strategie is bedoeld om richting geven aan de organisatie, de eenheid en het gevoel van verbondenheid te vergroten en medewerkers en scholen binden, inspireren en enthousiasmeren. En uiteraard is het belangrijk dat hiermee naar ouders, leerlingen en partners duidelijk wordt gemaakt waar Unicoz voor staat en waar Unicoz de komende jaren aan gaat werken.

Ontwerp iconenset voor de pijlers

Wat zijn de speerpunten, de strategische keuzes, waar focussen we op? Unicoz noemt het de vijf bouwstenen.

1 Kansrijk onderwijs
2 Ontwikkelkansen
3 Samen­werking
4 Partnerschappen
5 Onder­scheidend profiel

Het communicatieconcept van de strategie 

Ik vind het altijd erg tof om een strategie te vertalen naar een overzichtelijk concept. Het bedenken en het grafisch mooi maken is een, het blijven communiceren is ook belangrijk! Erg leuk om hieraan te werken en mee te denken! :-D

Door middel van een gezamenlijk proces is het Strategisch Perspectief 2022-2026 vormgegeven. Met input van medewerkers, directeuren, teamleiders, leerlingen, ouders, partners van Unicoz, raad van toezicht en medezeggenschaps-organen. Het concept voor het Strategisch Perspectief van de Unicoz Onderwijsgroep is doorgevoerd in allerlei middelen voor de onderwijsdag; een achterwand, lunchbox, flyer, waaier, cheques, filmslides, social media content etc.

#SamenzijnweUnicoz

"Het Strategisch Perspectief zorgt voor richting en beweging en daagt uit tot vernieuwing!" De interactieve pdf bevat de samenvatting van de strategie, de uitgebreide versie is een compleet boek dat verder ingaat op de 5 pijlers en de daarbij behorende doelstellingen.  

De presentatie van het Strategisch Perspectief was tijdens de online Unicoz Onderwijsdag 2022. Een mooie dag waar Diederik Jekel de opening verzorgde en samen met de burgemeester van Zoetermeer Michel Bezuijen en Karim Amghar enkele prijzen uitreikte.

Onder de hashtag #SamenzijnweUnicoz is alle communicatie, rondom de nieuwe strategie en de onderwijsdag, online verder uitgerold door Unicoz zelf.
Opdrachtgever
Unicoz

Branche
Onderwijs

Locatie
Zoetermeer

Website
www.unicoz.nl
Producten
Boek
Filmslides
Flyer
Huisstijl
Interactieve pdf
POS materiaal
Social media content
Waaier

Disciplines
Art-direction
Beeldredactie
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Interactie ontwerp
Social Media
Strategie
Tekstschrijven
Vormgeving
Over de organisatie
Unicoz is de grootste speler in Zoetermeer en omstreken als het gaat om primair en voortgezet onderwijs. De onderwijsgroep omvat 23 basisscholen en 2 scholen voor voortgezet onderwijs, in totaal gaat het om 8500 leerlingen en ongeveer 1.100 medewerkers.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram