06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Ontwikkeling visual identity

Désirée van der Jagt coaching & advies

Voor Désirée heb ik een visual identity mogen ontwikkelen. Ze is werkzaam als adviseur en (loopbaan)coach en wilde graag een moderne huisstijl die goed aansluit bij haar bedrijf. De uitgangspunten waren zakelijk, strak, warm en modern. En groen moest een grote rol spelen.

Beeldmerk met mogelijkheden én eenvoud

Het beeldmerk kenmerkt zich door de lagen van de letter D en geeft openheid weer. De moderne vorm is strak en ook zacht door de rondingen. Het bedrijf is gevestigd achter de Witte de Witstraat in Rotterdam en het beeldmerk past goed bij deze omgeving en bij het interieur van het gebouw.

Met een beeldmerk kun je eenvoudig een eigen stijl maken, zonder te veel gedoe. Dat vind ik altijd de uitdaging: eenvoud!

Ongebruikelijk kleurgebruik

De kleur groen moest centraal staan en die heb ik juist niet in het logo verwerkt. Het logo is alleen blauw. Daardoor komt het groen eigenlijk veel beter tot z'n recht! De kleuren schuren zelfs een klein beetje, waardoor het juist een spannend geheel wordt.
Want waarom zou je het altijd op veilig spelen? Je moet opvallen en het mag schuren. Als het uiteindelijk maar ten goede komt van de gewenste uitstraling :-)

Fontgebruik in een ontwerp

Fonts zijn héél bepalend voor je ontwerp. Het moet goed passen bij je gewenste uitstraling en het moet zo zijn, dat het je onderscheidt van de rest. Net even een aparte vorm van de A, een mooie stok van de T, of die M die precies goed is uitgelijnd.

Het is altijd even zoeken voor je de juiste letter hebt gevonden, het is dan ook deel van het proces! ;-) Deze keer is het een combinatie geweest van een aangekocht font en een Google-font. Google-fonts zijn handig, maar niet altijd geschikt voor wat je wilt maken. Ik laat mij er in ieder geval niet door leiden, anders gaat het ten koste van het ontwerp. 

Het voordeel van een Google-font is dat het gratis te downloaden is. Echter is het kopen van een font zeker niet altijd kostbaar en vaak de investering meer dan waard!

Kleine huisstijl en een huisstijlhandboek

Ik heb voor Désirée een kleine huisstijl mogen ontwikkelen; logo, briefpapier, factuur, visitekaartje, kleuren, fonts. Bij alle huisstijlen die ik ontwikkel maak ik een huisstijlhandboek; hierin staat het logogebruik, fonts, kleuren, ava etc. Zo'n huisstijlhandboek geeft een duidelijk overzicht van wat er is en hoe je de verschillende huisstijlelementen moet gebruiken.

En wat vond Désirée zelf van het project?

"Voor mijn nieuwe beeldmerk wilde ik graag gebruik maken van de expertise van een lokale ontwerper. Na enig zoeken op internet kwam ik op de website van estherwerkt. Haar werk sprak mij aan en daarop hebben wij afspraak gemaakt. Ik had daarbij meteen het idee dat Esther begreep waar ik naar op zoek was. Dat bleek ook toen zij met de eerste presentatie kwam. Hiervoor had ze ook goed gekeken naar beeldmateriaal dat ik op haar verzoek had gestuurd. De presentatie was een schot in de roos. Het nieuwe beeldmerk is niet alleen mooi, zakelijk en modern, maar straalt ook kracht uit. Het past perfect bij mij qua vorm en kleuren en misschien nog wel belangrijker: het past bij wat ik met mijn bedrijf wil uitstralen." - Désirée van der Jagt
Opdrachtgever
Désirée van der Jagt coaching & advies

Branche
Communicatie 

Locatie
Rotterdam

Website
desireevanderjagt.nl
Producten
Excel factuur
Huisstijl
Logo
Online visual design
Rapporten
Stationery
Visual content
Visual design
Visual identity
Word briefpapier

Disciplines
Art-direction
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Social Media
Vormgeving
Over de organisatie
Désirée is adviseur en (loopbaan)coach en is er op gericht het werkplezier en de communicatievaardigheden van mensen te vergroten.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram