06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Corporate Social Responsibility Report 2019

Essex

Essex is een vastgoedorganisatie die appartementen(complexen) koopt, ontwikkelt, herontwikkelt en beheert. Het bedrijf richt zich op de metropolitaanse kustgebieden in Californië en Washington van de Verenigde Staten. Deze gebieden hebben een gunstige demografie, sterke banengroei en een beperkte productie van nieuwe woningen. In het Corporate Responsibility Report dat ik heb ontworpen, wordt gecommuniceerd hoe het zit op het gebied van duurzaamheid. 

Ontwerp Corporate Responsibility Report

Voor Essex heb ik het Corporate Responsibility Report ontworpen. Er waren slechts enkele elementen om het ontwerp mee te starten. Geen ideaal startpunt, maar ik heb er uiteindelijk wel een overzichtelijk rapport van gemaakt, waarin de 4 pijlers van de organisatie goed worden gecommuniceerd. In het rapport communiceren we alles volgens de richtlijnen van GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark).

Het rapport van Essex is gedrukt en digitaal ook te bekijken.

Data inzichtelijk maken van je organisatie 

Door gebruik te maken van iconen en infographics, maak je overzichtelijke en leuke content. Door op deze manier een organisatie samen te vatten, maak je de organisatie zelf inzichtelijk en wordt de inhoud leesbaar. 

Als lezer zie je ook meteen verbanden en verhoudingen beter als ze in een nette grafiek staan bijvoorbeeld. Data leesbaar maken is erg leuk en super nuttig!

Waarom een Social Responsibility Report?

Het doel van een Social Responsibility Report (MVO- of duurzaamheidsrapport) is om de transparantie van de activiteiten van organisaties te verbeteren. Zo'n rapport stelt bedrijven in staat de impact van hun activiteiten op het milieu, de samenleving en de economie te meten én te communiceren.
Opdrachtgever
Essex
(i.o.v. UpCycle Consultancy)

Branche
Vastgoed

Locatie
San Mateo, California - Verenigde Staten

Website 
essex.com
Disciplines
Art-direction
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Vormgeving
Over de organisatie
Essex is een Amerikaanse onderneming die appartementen(complexen) koopt, ontwikkelt, herontwikkelt en beheert. 
Ze hadden in 2019 ±1.800 werknemers, 250 appartementencomplexen en meer dan 100.000 huurders.

UpCycle Consultancy is een onafhankelijke strategische partner en denktank op het gebied van verantwoord ondernemen. UpCycle levert oplossingen voor vastgoedbedrijven wereldwijd. Deze bedrijven worden ondersteund om duurzaamheid te implementeren op elk niveau in de organisatie.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram