06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Digitaal Intern Jaarplan

Woonstad Rotterdam

Sinds 2020 maak ik voor Woonstad Rotterdam het interne jaarplan. Een belangrijk digitaal document dat voor de gehele organisatie beschikbaar is. In het jaarplan wordt de strategie van de woningcorporatie uiteengezet voor het komende jaar.

Inhoud leesbaar maken

De inhoud van het jaarplan komt uiteraard van de woningcorporatie zelf, het is aan mij om het geheel leesbaar te maken en het goed onder te verdelen, zodat het een prettig leesbaar document wordt.

Denk hierbij aan uitgelichte KPI’s, duidelijke onderverdeling van de diverse hoofdstukken, huisstijlelementen toevoegen, beeld plaatsen, goede verhouding beeld en tekst, diverse items uitlichten zoals een mooie quote, opsommingen, etc.

Interactieve PDF

Het jaarplan is een digitaal document, een interactieve PDF met een klikbare menustructuur. Op deze manier kan de lezer direct een bepaalde pagina bekijken en makkelijk door het document navigeren.

Door een liggend formaat te kiezen is het online prettig leesbaar.

Bestaande huisstijl

De huisstijl voor Woonstad Rotterdam is een gegeven, die is eerder ontwikkeld. Aan mij als ontwerper / vormgever om hier dan een middel van te maken dat én voldoet aan alle eisen én de juiste branding behoudt. Geen straf met zo’n goede en frisse huisstijl!

Dat is niet minder creatief; dat is omgaan met kaders én de grenzen opzoeken qua mogelijkheden ;-)

Kritische meedenken

Hoewel de inhoud voor middelen aangeleverd wordt door opdrachtgevers, ben ik iemand die kritisch meekijkt en meedenkt. “Is het handig om met A te starten? Kunnen we niet beter B eerst plaatsen? Wat wil je nog meer vertellen dan alleen droge tekst? Kan ik teksten zo uit elkaar trekken zodat het communicatiever wordt? Kan ik deze lap tekst verdelen in een intro, tekst, tabellen, opsommingen? Je zegt A, maar ik zie eigenlijk mogelijkheden voor B en C. Als dit de cijfers zijn, wat zegt het echt? Is het middel dat je voorstelt wel het middel dat we moeten inzetten? Je wilt dit middel inzetten, maar hoe ga je het gebruiken, inzetten, delen etc?” 

Ik heb altijd heel veel vragen ;-)

Het is aan mij de taak om goed te kijken naar zowel vormgeving als inhoud. Het moet allemaal matchen, kloppen en praktisch in te zetten zijn. Alles in samenspraak uiteraard, want een goede samenwerking is essentieel!
Opdrachtgever
Woonstad Rotterdam

Branche
Vastgoed

Locatie
Rotterdam

Website
woonstadrotterdam.nl
Producten
Interactieve pdf 
Jaarplan

Disciplines
Art-direction
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Interactie ontwerp
Strategie
Over de organisatie
Woonstad Rotterdam is een, zoals de naam al doet vermoeden, een Rotterdamse woningcorporatie. Zij hebben meer dan 60.000 ruimten in beheer.

Je kunt bij ze terecht voor een sociale huurwoning, koopwoningen of een bedrijfsruimte. Ze bouwen en beheren goede en duurzame woningen, voor iedereen die aangewezen is op de sociale woningmarkt.

Wat ik erg leuk vind aan deze organisatie is dat eigenlijk alle medewerkers die ik spreek zo onwijs betrokken zijn in wat ze doen én in wat ze kunnen betekenen voor de Rotterdammer en de stad.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram