06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Boekenserie Iris Brik

Finetuning

Een kei van een financieel adviseur die haar kennis inzet haar klanten te helpen en er naar streeft haar kennis zoveel mogelijk te delen. Ondertussen heeft Iris Brik al vier boeken op haar naam staan. Ik mocht de boekenserie ontwerpen en ik geef al haar informatieve boeken verder vorm. Frisse en leesbare boeken, bomvol praktische informatie!

Ontwerp cover en binnenwerk

Iris kwam naar mij toe met de vraag of ik een serie boeken voor haar wilde te ontwerpen. Het moest bijdragen aan de herkenbaarheid voor de lezer en de profilering van haar als deskundige. Een duidelijke identiteit waarmee ze zich, online en offline, goed kan profileren.

De illustraties van Melanie Drent en Henk de Bont worden in het binnenwerk van de boeken gebruikt en staan op de cover.

Het is een proces!

Alles is altijd een proces, het komt nooit zo in 1x uit mijn mouw rollen. Was dat maar waar! ;-) Als eerste ga ik aan de slag met onderzoek en schetsontwerp. Op zoek naar de juiste verhoudingen, een pakkende en praktische layout, de juiste fonts, de goede kleuren; alles moet kloppen.

Het is een serie boeken geworden waar Iris alle informatie op een praktische en een overzichtelijke manier kan laten zien. De boeken bevatten heel veel informatie en je moet als ontwerper zorgen dat er rust heerst en het lekker leest.

Een boek ontwerpen, vormgeven en aanleveren

Met een boek kun je je expertise laten zien en je kennis delen. Ik vind het altijd heerlijk om aan een boek te werken! De ontwerpfase is zoeken en uitproberen, daarna ga ik lekker aan de slag met alle teksten en het beeldmateriaal om het geheel vorm te geven. Na een paar correctierondes is het boek klaar om aan te leveren bij de drukker. Of het nu dunne of dikke boeken zijn, ik draai mijn hand er niet voor om!

Interesse in de boeken van Iris Brik?

Wil je meer weten over je financiën of hoe je dat (beter) kunt regelen? Kijk dan eens welk boek jou aanspreekt! Je kunt de boeken van Iris hier bestellen.
Opdrachtgever
Iris Brik / Finetuning

Branche
Zakelijke dienstverlening

Locatie
Rotterdam

Website
finetuning.nl
Disciplines
Art-direction
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Vormgeving

Illustraties
Melanie Drent
Henk de Bont

Over Iris Brik
Iris Brik (1964) heeft een succesvolle adviespraktijk gericht op de begeleiding en afwikkeling bij erven, overlijden en scheiden. Ook is zij MfN-registermediator. Het bedrijf is gevestigd in een prachtig pand aan de Mathenesserlaan in Rotterdam-West.
Daarnaast verschijnen met regelmaat artikelen in de pers als het Financieele Dagblad en Algemeen Dagblad. Ook schoof ze als deskundige meerdere malen aan bij radio en televisie.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram