06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Boek 'De haven en het Rotterdams Hoger Onderwijs'

Hogeschool Rotterdam

Dit boek is geschreven in het kader van het programma hbo in de haven (onderaan meer informatie). De Rotterdamse haven staat voor misschien wel de grootste uitdaging ooit. De vergrijzing, de opkomst van nieuwe technologieën, de werkzaamheden op Maasvlakte 2 en de snelle ontwikkelingen van havenburen Antwerpen en Hamburg, houden iedereen bezig. Mij werd gevraagd een boek te ontwerpen met een viertal scenario’s.

Boekontwerp in een surrealistische stijl

Wat heeft de toekomst voor de Rotterdamse haven in petto? Wat betekent dit voor de arbeidsmarkt in 2030? Welke talenten heeft de haven van de toekomst nodig? En hoe bereidt het hoger onderwijs en het havenbedrijfsleven zich hier op voor? Wordt het de wereld van de extreme specialist, de handige netwerker, de snelle gamer of de slimme zzp-er?
Dit boek is gemaakt aan de hand van vier scenario’s. Je wordt meegenomen door vier mogelijke werelden die ik heb ontworpen in een surrealistische stijl. 

Werken met scenario's

De toekomst is niet bekend en is ook niet te voorspellen. Maar de uitdaging om er op te reageren is er wel degelijk. Dit geldt zeker voor het arbeidsmarktvraagstuk wat de haven van Rotterdam bezighoudt. Voor welke beroepen moet je studenten opleiden of welke vaardigheden en competenties moeten toekomstige werknemers hebben? Vragen waar elke hogeschool of onderneming mee worstelt.

Programma hbo in de haven

Dit boek is geschreven in het kader van het programma hbo in de haven. Hbo in de haven was een samenwerkingsprogramma van Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, de STC-Group, het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en de Jong Havenvereniging en wordt ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Gemeente Rotterdam en Provincie Zuid-Holland. Het programma is bij het grote publiek bekend van projecten als: Pressure Cooker, Verkiezing van het Beste Havenidee, de Mainport Meewerkdagen, Verkiezing tot Jong Haventalent, het Mainport Talentendiner (i.s.m. Watertalent), de thematische Masterclasses en het LAW-event.

Over de Rotterdamse haven

De jaarlijkse overslag van de haven van Rotterdamse is zo’n 465 miljoen ton. Hiermee is de Rotterdamse haven de grootste haven van Europa. Het havengebied omvat 12.500 ha havengebied. De totale lengte van het havengebied is ruim 40 kilometer. Jaarlijks bezoeken circa 30.000 zeeschepen en 110.000 binnenvaartschepen de haven.
Opdrachtgever
De Hogeschool Rotterdam

Branche
Onderwijs

Locatie
Rotterdam

Website
hogeschoolrotterdam.nl
Disciplines 
Art-direction
Beeldredactie
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Vormgeving
Over de organisatie
De Hogeschool Rotterdam is een hbo-instelling met opleidingen verspreid over diverse locaties in de stad. Ze verzorgen opleidingen in Kunst, Onderwijs, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Economie, Techniek en Media & ICT. De school heeft ruim 40.000 studenten en zo’n 4.000 medewerkers.
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram