06 412 48 761
info@estherwerkt.nl

Woonstad Rotterdam

Maatschappelijk vastgoed - Rotterdam

Woonstad Rotterdam is een, zoals de naam al doet vermoeden, een grote Rotterdamse woningcorporatie. Ze verhuren woningen, bedrijfsruimtes en bieden koopwoningen aan. Ze bouwen en beheren goede en duurzame woningen, voor iedereen die aangewezen is op de sociale woningmarkt.

Werken met een bestaande huisstijl

De huisstijl voor Woonstad Rotterdam is een gegeven, die is eerder ontwikkeld. Aan mij als ontwerper / vormgever om middelen te maken die én voldoen aan alle eisen én de juiste branding behouden. Geen straf met zo’n goede en frisse huisstijl! De gekleurde bollen staan centraal en komen altijd terug, hier kun je echt leuke dingen mee doen.

Omgaan met kaders die worden gegeven én de grenzen opzoeken qua mogelijkheden ;-)

Samenwerking met de afdeling communicatie

Het leuke aan deze opdrachtgever vind ik de diversiteit aan opdrachten; het zijn hele grote en kleine opdrachten. Iedere keer met een uitdagende vraag. Dat vraagt altijd om een creatieve én praktische oplossing. Want dat laatste is ook erg belangrijk. Je kunt fantastische mooie dingen maken, maar het moet wél werken. Het is het zoeken naar de balans, het beantwoorden aan de vraag én ook nog de andere kant weten te verrassen, dat is toch wel het leukste! 

De samenwerking met de afdeling communicatie verloopt altijd erg prettig. En wat ik erg leuk vind aan deze organisatie is dat eigenlijk alle medewerkers die ik spreek zo onwijs betrokken zijn. Betrokken in wat ze doen én in wat ze kunnen betekenen voor de Rotterdammer en voor de stad.

En hoe ervaart Woonstad Rotterdam de samenwerking?

"Het is ontzettend fijn werken met Esther! Ze is snel, denkt mee en blijft kalm onder druk, ook als mijn eigen hoofd overstroomt. Ze had binnen no-time onze huisstijl onder de knie en weet binnen de kaders toch frisse vormgeving te creëren. Ik zou haar bijna niet willen aanbevelen, omdat ze het anders te druk heeft voor mij, maar ik gun iedereen een vormgever om op te bouwen!" - Nina Boons, Adviseur Internal Branding @Woonstad Rotterdam
Gerealiseerde projecten
Digitale interne jaarplannen 2020 en 2021
Infographic OR
Interactieve pdf met projectreis
Jaarverslag 2020
Corona routekaart 
Calimiteitenplan
Eindejaarspakket
Online visual content
Interne campagne 'Duidelijke taal'
Boek 'Wijk van de toekomst'

Disciplines
Art-direction
Communicatie-advies
Concept
DTP
Grafisch ontwerp
Social Media
Vormgeving
Producten
Brochure
Boek
Flyer
Infographic
Interactieve pdf formulieren
Interactieve pdf
Jaarplan
Jaarverslag
Online visual design
POS materiaal
Social media content
Verpakking
Over de organisatie
500-600 medewerkers
60.000 huurunits

Locatie
Rotterdam

Website
woonstadrotterdam.nl
Creatief Rotterdams Brein
©2023 ESTHERWERKT | GRAFISCH ONTWERP | CREATIEF ROTTERDAMS BREIN
privacyverklaring - algemene voorwaarden
arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram