HOGESCHOOL ROTTERDAM | BOEK

ONDERWIJS | ROTTERDAM 

De Hogeschool Rotterdam is een kennisonderneming voor hoger beroepsonderwijs. Negentig opleidingen, verspreid over diverse locaties in de stad, in de richtingen Kunst, Onderwijs, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Economie, Techniek en Media & ICT. De school heeft ruim 35.000 studenten en zo’n 3.000 medewerkers.

Dit boek is geschreven in het kader van het programma hbo in de haven. Hbo in de haven was een samenwerkingsprogramma van Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, de STC-Group, het -Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en de Jong Havenvereniging en wordt ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Gemeente Rotterdam en Provincie Zuid-Holland. Het programma is bij het grote publiek bekend van projecten als: Pressure Cooker, Verkiezing van het Beste Havenidee, de Mainport Meewerkdagen, Verkiezing tot Jong Haventalent, het Mainport Talentendiner (i.s.m. Watertalent), de thematische Masterclasses en het LAW-event.

De jaarlijkse overslag van de haven van Rotterdamse is zo’n 465 miljoen ton. Hiermee is de Rotterdamse haven de grootste haven van Europa. Het havengebied omvat 12.500 ha havengebied (land & water, waarvan circa 6.000 ha bedrijfsterreinen). De totale lengte van het havengebied is ruim 40 kilometer. Jaarlijks bezoeken circa 30.000 zeeschepen en 110.000 binnenvaartschepen de haven.

Klokhuis maakte een toegankelijk filmpje over de Rotterdamse Haven:

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ik hou je op de hoogte als er nieuwe projecten zijn afgerond of als ik een blog heb geschreven dat de moeite waard is om te delen. 

Ja leuk! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief :-D